Услуги

Услуги

Дермални филъри и ботокс

Със стареенето контура на лицето се променя поради загуба на мастна тъкан,колаген,еластин и хиалуронова киселина.В резултат на това се получава отпускане на кожата,появяват се линии и бръчки.Въвеждането на хиалуронова киселина в дермата е безопасна процедура-биопоносима и неимуногенна.Около 60% от хиалуроновата киселина в човешкият организъм се намира в кожата.Молекулата на хиалуроновата киселина е голяма по размери и не може да проникне през епидермиса чрез различни козметични кремове.Тя може да бъде въведена в кожата само чрез инжектиране.Инжектирането на хиалуронова киселина доказано води до първоначално увеличен синтез на колаген и стягане на кожата.
Дермалните филъри се използват за:
Попълване на повърхностни и дълбоки бръчки-назолабиални ,марионетни,периорални,на челото ,на глабелата,пачи крак,под очите,вежди.
Оформяне на носа ,скулите ,брадичката ,устни ъгли ,контур и обем на устните и контура на лицето.
В Дентална клиника-д-р Димитров се работи с дермалният филър Revanesse на канадската фирма Prollenium.

Избелване

В нашата практика използваме избелващия гел Opalescence,съставен от 10% или 16% карбамиден пероксид.Правят се индивидуални силиконови шини,в които се поставя избелващия гел и пациентът преспива с тях.Процедурата трае около две сдмици.За зъби оцветени след ендодонтско лечение се използва карбамиден или водороден пероксид в по –висока концентрация.

Ендодонтия

Ендодонтското (кореново) лечение се провежда на зъби със засегната от възпалителен или некротичен процес зъбна пулпа.Същността на лечението се състои в отстраняване на каналното съдържимо(възпалена пулпа,некротична пулпа,стара заплънка)чрез ръчно и машинно инструментиране,обилно промиване и дефинитивно запълване.Като норма за съвременно ендодонтско лечение е задължително използването на :
– изолиране на лекувания зъб от устната кухина с кофердам
-апекс локатор,ендомотор-използва се за разширяване на кореновите канали,което от своя страна е подготовка за последващото дефинитивно запълване,рентген
-увеличителни лупи,най-добре дентален микроскоп
-запълване с топла гутаперка- норма ,стандарт,критерий за съвременно ендодонтско лечение Линк

Имплантология

Целта на имплантологията е да възстанови липсата на един или повечето зъби чрез поставянето на зъбни импланти. Импланта е прецизно медицинско изделие направено от титан или циркониев оксид-биосъвместими материали ,които не се отхвърлят от човешкият организъм.Преди да се пристъпи към поставянето на зъбни импланти са необходими някои предварителни изследваниия-вземане на отпечатък за изработване на модели на челюстите,рентгенови снимки ,компютърна томография(CBCT).
За поставянето на зъбен имплант трябва да има достатъчен обем кост в участъка ,в който трябва да се постави.В доста случаи обаче нямаме достатъчен обем кост-в такива случаи се пристъпва към костозаместителни процедури едновременно с поставянето на импланта при по-малки участъци,при по-големи участъци(когато се поставят повечето импланти)първо се прави костозаместването(аугментация)и след оздравителен период от около 6 месеца се пристъпва към поставяне на имплантите.
С подходящи грижи и хигиена за имплантите и цялата устна кухина,имплантите са решение за цял живот.Пациенти които имат конструкций върху импланти споделят ,че значително се е повишило качеството им на живот. Линк

хирургична стоматология

На екстракция подлежат всички зъби ,които не могат да се лекуват консервативно,пародонтално компроментирани зъби,гангренозни корени ,фрактурирани зъби които не подлежат на възстановяване,зъби с надлъжни коренови фрактури.Понякога се налага екстракция на здрави зъби във връзка с предстоящо протетично или ортодонтско лечение.

Пародонтология

Всяко дентално лечение трябва да се предшества от лечение на пародонта.Пародонта е комплекс от тъкани осигуряващи връзката на зъбите към костта,а именно-венци,кост периодонциум и устната лигавица.Пародонталните заболявания са комплексни възпалителни заболявания,които се характеризират с деструкция на зъбодържащите структури.Възпалителната реакция се инициира от бактериалния биофилм(по-популярно –зъбна плака),а последващата изява на заболяването и загубата на кост са в резултат на развиващият се срещу бактериите възпалителен и имунен отговор на организма.Цел на пародонталното лечение е елиминиране на инекцията и възпалителните процеси чрез премахване на бактериалния биофилм и рисковите фактори.Лечението на пародонталните заболявания се разделя на три фази-инициална ,корективна и поддържаща.
През инициалната фаза се почиства подвенечен и надвенечен зъбен камък,коригиране на плакретентивни обтураций,корони и др. протезни конструкций.
Корективната фаза включва отстраняване на пародонтално и ендодонтски компрометирани зъби,кюретаж,протетично и ортодонтско лечение.
През третата фаза лекуващият стоматолог заедно с усилията на пациента се поддържат постигнатите резултати чрез регулярни контролни прегледи,клинична орална хигиена.

Детска стоматология

Лечение на заболяванията на зъбната пулпа,флуоризиране ,силанизиране-процедура при която се запечатват фисурите на току що пробилите постоянни кътници с глас йономерни цименти.Последните са източник на флуорни йони,които имат отношение към узряването(матурация)на зъбния емайл и оттам повишаване на кариесрезистентността.

Протетика

Щифтови изграждания,корони(металокерамични,изцяло керамични),мостови конструкций,снемаеми обикновени протези и еластични протези-валпласт.

Профилактика

Оралната хигиена е от първостепенно значение за предотвратяване на голяма част от оралните заболявания.Тя се постига с редовно почистване на хранителните остатъци и бактериалната плака,които при нередовно почистване ще доведат до ообразуването на зъбен камък,кариес или пародонтално заболяване.За тази цел е необходимо на 6 месеца да се посещава стоматолог за почистване на зъбния камък с ултразвук (Скeйлинг) ,отстраняване на налепите с Air Flow-спрей от вода и сода.Това е първият етап,преди всяко друго дентално лечение, ако клиниката работи по съвременни стандарти.Не е възможно да се направи качествено възстановяване(обтурация) при възпалени венци.

© 2021 Dental Care .Всички права запазени.

Back to top